Holmestrand Internasjonale Montessoriskole

Holmestrand Internasjonale Montessoriskole

Postadresse: , 3080 Holmestrand

Besøksadresse: Eikelund 8, 3080

Telefon: 33 05 16 99

Kontaktperson: Therese Kjeldås Skaslien, 93411609, 33051699, therese@montessoriskolen.no

Antall produksjoner: 6

  • Alle

Alexander Løken - Edvard Frosts ekspedisjoner

Litteratur, Trinn: 7

De voksne

Scenekunst, Trinn: 5-7
Fire merkelige mennesker stormer inn i klasserommet. De sier de er kommet for å «sprenge farger inn i hjernene deres» for å hjelpe dere, og de har dårlig tid. Samtidig, på ungdomsskolen: To venner har begynt på første skoledag i den nye klassen. Den ene sliter med å finne seg selv og sin plass i det sosiale hierarkiet på skolen. Den andre har bare én eneste venn og har det vanskelig hjemme. Han har også en konspirasjonsteori om at alle voksne har et virus på hjernen og prøver å overta jorda.Samtidig, i Mexico: En hel skoleklasse drar til Månen, der de finner ut at månefolket tror at jorda er laget av gelé. Eller kanskje ikke. Kanskje det skjer noe helt annet. Det er ikke så farlig."De Voksne" er et improvisert barneskuespill som går rett inn i barnas virkelighet, klasserommet, og insisterer på at håp, drømmer og fantasi er helt på ekte.Forestillingen er basert på Fredrik Høyers bok «De Voksne».NB! Dette skal være en overraskelse for elevene!

Bli kjent med biblioteket

Litteratur, Trinn: 2
Bibliotekene inviterer alle 2. klassingene til å bli kjent med biblioteket og alt det spennende som kan oppleves der. Det blir lesestund i tillegg. De som ikke allerede har lånekort, kan få det.
Alle kan gå på opplevelsesjakt i biblioteket og oppdage mye nytt.

Grønn melodi

Musikk, Trinn: 2
Vil du være med i et orkester med en profesjonell musiker og prøve instrumenter av plast, tre, papp, metall? Visste du at man kan spille på søppel og gamle leker? Her formidles gjenbrukstankegang til barna på en leken måte. Bli med saksofonist Frøy på jakten etter fine melodier og spennende klanger. Opplev at musikk er overalt, alt kan være instrumenter og at alle kan være med å spille. En magisk musikkopplevelse!

Jernverket Eidsfoss

Kulturarv, Trinn: 7
Eidsfoss fremstår i dag som et tilnærmet komplett kulturmiljø med opphav i jernverksdriften. Både stedet som helhet og mange av de enkelte kulturminnene er svært autentiske. Det er generelt foretatt svært få endringer og inngrep som kan redusere verneverdiene. Eidsfoss er ut fra dette kanskje Vestfolds mest verdifulle industrimiljø.Temaet til DKS-opplegget er dansketid, enevelde og begynnende indistrialisering. Elevene deles i tre grupper, som rullerer slik at alle får være med på hver stasjon.I møtet med frøken Malmberg og grunnleggeren av jernverket, Casper Hermann Hausmann, vil elevene få innblikk i hvorfor det ble etablert et jernverk på Eidsfoss. På Eidsfoss Jernverksmuseum møter de formeren ved verket og deltar aktivt i forme- og støpeprosessen. De får med seg en selvlaget ”minnegjenstand” tilbake til skolen som historisk kilde over besøket.
Til slutt møter elevene formerenken Elise Kristensen. Hun levde nesten all sin tid på Eidsfoss (1867 -1957), og måtte forsørge seg og fire barn.Programmet:09.00: Velkommen
09.15: 1. stasjon
10.05: Bytte
10.15: 2. stasjon
11.10: Matpause
11.40: Vi samler oss igjen
11.50: 3. stasjon er i gang
12.45: Avslutte 3. stasjon
13.00: Avreise

Kulturvertkurs barneskole

Annet, Trinn: 6-7
Kurs for DKS kulturvertene i 6. og 7. klasse:I utganspunktet skal det være 4 kulturverter på hver skole: to fra 6. klasse og to fra 7. klasse. Kulturkontakten skal også delta, sammen med kulturvertene sine.PS. Det er begrenset med parkeringsplasser ved Biorama. Beregn litt tid for å finne parkeringsplass.
Program9.00           Velkomst og bli kjent
9.15           Den kulturelle skolesekken: Hva er det?
Rolle kulturverter: hva skal vi gjøre?Program DKS: vi finner det på nettet (fint hvis hver skole kan ta med en bærbar PC!).
10.15         Spisepause (medbrakt matpakke), frukt og drikke, og scenelek.            11.00         Gruppeoppgaver12.00         Tilbakemelding gruppeoppgavene12.30         Utdeling av kulturtvertbevis - Slutt
Uttrykksform
Åpne filter