Kirkevoll skole

Kirkevoll skole

Postadresse: , 3178 Våle

Besøksadresse: Gjelstadveien 2, 3178

Telefon: 33 06 13 50

Kontaktperson: Linn Beate Vestbøstad, 33061350, linn.vestbostad@re.kommune.no (Kulturkontakt)

Antall produksjoner: 6

  • Alle
  • VGS

Måne av sølv

Kunstarter i samspill, Trinn: 1-7
En jente og en gutt møtes og blir kjent. Greier de å finne veien sammen, gjennom ukjent terreng? Folkekulturen fra Telemark, og Vestfolds skjærgård og bymiljø, ligger som et bakteppe til denne nyskrevne historien. Eventyret handler om forskjeller og likheter, utfordringer, håp og verdien av samarbeid. I 2020 er det sammenslåing av både kommuner og fylker. I den forbindelse får barn i Telemark og Vestfold besøk av den nye forestillingen Måne av sølv

Bli kjent med noen av regionens fremste utøvere innenfor musikk, litteratur og visuell kunst.
På høyre side (under vedlegg) ligger noen av sangene som vil spilles i forestillingen. Ta dere gjerne tid til å høre på musikken før konserten. 

Pepe & Speedy

Musikk, Trinn: 1-7
Disse to jazzmusikerne bruker gitarer, klarinetter, saksofoner og deres hjemmelagde "pepefon" når de lekende utforsker lyd, rytmer og melodier. Publium opplever en lydverden som varierer fra frydefull gypsy-jazz og melodiske sanger til groovende rytmer og svingende vals. Egenkomponert musikk, pop, jazz og klassisk, alltid med et hovedfokus på spilleglede, kreativitet og kommunikasjon med sitt publikum.Pepe & Speedy ble nylig nominert til den internasjonale prisen YAMawards for beste produksjon i kategorien Small ensemble. Nå har de tatt turen fra Østerrike til din skole! 

Scenekunst 2019 - 2020, Tilrettelagt: Mammas mage (Kvadratteatret)

Scenekunst, Trinn: 1-VG3
Mono og Nova skal få en bror eller søster. De venter, og det er ganske kjedelig. Derfor begynner de å leke seg med tanken hva som kan være inne i magen. Hvorfor kommer det så rare lyder? Hva om den aldri vil ut? Tenk om det bare er en promp...
                            
”Mammas mage” er en filosofisk og estetisk forestilling der de tar opp undring og spørsmål barn kan ha når mamma plutselig blir gravid. Scenografien er en stor mage som vokser gradvis gjennom forestillingen. Gjennom lys, musikk, farger og et fysisk språk, leker forestillingen med barnas fantasi om hva som spirer og gror inne i magen.
Forestillingen er støttet av Kulturrådet - Fri scenekunst

Besøk på Haugar Vestfold Kunstmuseum(høst 19)

Visuell kunst, Trinn: 1
Haugar Vestfold Kunstmuseum ønsker å gi barn og unge muligheten til å oppleve kunst ved å delta i en aktiv og profesjonell kunstformidling. Gjennom en dialogbasert metode formidler vi kunnskap og opplevelser som kan skape en økt interesse for kunst hos barn og ungdom og ellers bli en positiv erfaring i livet. 
For nærmere informasjon om utstillingsprogrammet på Haugar se; www.haugar.com
Besøket består av en 45 minutters dialog basert omvisning i museets aktuelle utstillinger samt et besøk i verkstedet. Etter omvisningen får elevene anledning til å bruke seg praktisk – gjennom et verksted basert på det de nettopp har sett og opplevd. Dette blir en forlengelse av opplevelsen og læringen som skjer i utstillingssalene. Verkstedene knyttes sterk opp mot tematikk, teknikk og materialer i alle utstillingene. Her får eleven prøvd ut ulike teknikker som rommer alt fra maleri, tegning, modellbygging og veggmaleri til steinhugging.                   (Halve gruppen er på omvisning i utstillingen, halve gruppen er i verkstedet med pedagog fra museet / gruppene bytter etter oppsatt skjema)

Førjulstid på garden(høst 19)

Kulturarv, Trinn: 4
Tilbudet ”Førjulstid på gården” er et opplegg for 4. klasse. Temaet er juleforberedelser og juletradisjoner i ”gamle dager”. Det er lagt opp til ulike aktiviteter i samarbeid med lokale aktører:Førjulsaktiviteter på Våle prestegård i gamle dager med baking i bryggerhuset, lage julekurver og støpe lys.Besøket avsluttes med en posjon risgrøt.Skolene bestiller buss. Regning sendes til kulturtjenesten.

Gamle Eidsfos (høst 2019)

Kulturarv, Trinn: 7
Den tidlige industrialiseringen av Norge med opprettelse av jernverk på Eidsfoss. Dansketiden. Kildebruk i historiefortellingen. Vi personifiserer historien ved å bli kjent med Elise Kristensen i Bråtagata, frk. Malmberg i Skolestua og formeren på Verket.Opplegget er tredelt og varer i 4 timer
KORT BESKRIVELSE AV OPPLEGGET:Del 1: Kulturløype med Frøken Malmberg - i terrenget fra Verket, opp til Hauane med Skolestua, via Hovedgården og Haven. Spor vi kan se og tolke. Kildebruk, hvilke kilder finnes?Del 2: Enken Elise Kristensen i Bråtagata. Bli kjent med og delta i hennes hverdag.Del 3: Hos formeren på Verket. Sandstøpingsverksted – Vi jobber slik som formeren jobbet for 300 år siden.Forankring i Kunnskapsløftet: DKS-opplegget har relevans for en rekke fagområder. Vi framhever imidlertid spesielt samfunnsfag med vekt på historie og naturfag.Praktiske opplysninger:Ha på godt med klær. Vi er mye ute og i kalde lokaler.Ta med matpakke.
Skolene bestiller selv buss og og betaler halvparten av skyssutgiftene.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter