Steinerskolen i Vestfold

Steinerskolen i Vestfold

Postadresse: Furumoveien 2, 3142 Vestskogen

Besøksadresse: Furumoveien 2, 3142 Vestskogen

Telefon: 33 35 22 00

Kontaktperson: David Foster Pilkington, 90183387, David.Foster.Pilkington@steinerskolen.no

Antall produksjoner: 4

 • Alle

Avtrykk og identitet

Visuell kunst, Trinn: 8-9
Hver dag setter vi fra oss tusenvis av avtrykk - fysiske avtrykk i miljøet vårt, og vi etterlater oss psykiske avtrykk hos hverandre. Oftest tenker vi ikke over det.
Denne dagen vil vi fokusere på fingeravtrykket. Det er enkelt for vi har det med oss, alltid. Og det er vakkert.
Ubevisst setter vi dette avtrykket fra oss hele tiden, men denne dagen bruker vi det bevisst i et kunstprosjekt som handler om identitet og tilhørighet.

Vi ser på forstørrelser av fingeravtrykket, og vi ser på bilder av kunst der kunstnere gjennom tidene har brukt tommelen og dennes avtrykk. Til slutt har vi en workshop der vi jobber med trykksverte og egne fingeravtrykk.

LABYRINTER - André Bjerkes dikt møter Karoline Krügers musikk

Musikk, Trinn: 1-4
LABYRINTER! digiEn digital forestilling basert på André Bjerkes dikt med musikk av Karoline Krüger

Færder kommune er de første i verden som får oppleve denne helt spesielle, koronnatilpassede forestillingen! 

Karoline er med oss fra Bergen, og gleder seg til å møte nettopp din skole.  Forestillingen «Labyrinter! » har med stor suksess vært spilt for Den Kulturelle Skolesekken og på festivaler landet over, og planen var at forestillingen skulle til barneskolene på Færder våren 2020. Siden musikerne ikke kan komme ut til dere som planlagt, har Karoline Krüger & co laget en digital forestilling for dere. «Konferansier» Karoline Krüger vil«live» lede klassen underveis og ta dere gjennom forestillingen.
Viktig praktisk informasjon til klassens lærer: 
 • Siden Karoline Krüger er med oss fra Bergen, og det hele skal samkjøres i alle skolens klasserom samtidig, er det viktig at dere bruker litt tid på å klargjøre det tekniske, så vi kan starte presis:)   
 • Forestillingen varer i ca 40 minutter. Det vil altså være en blanding av en innspilt konsert, Karolines samtale direkte med deres skole og en live chat der klassen kan gi Karoline deres umiddelbare tilbakemeldinger. 
 • Link til live streaming/chat sendes til kulturkontakten på skolen i forkant av konserten. Dere få tilsendt Temaslinvitasjon/link til Teamsmøte. Inne på Teams finner dere chaten med Karoline og en link til Youtube (forestillingen). Hvis dere ikke har fått Teamslinken dagen før konserten, ta kontakt med kulturkontakt på skolen. 
 • Der det er mulig anbefaler vi å bruke to PCer: En PC koples til lerrett/høyttalere (her vises forestillingen for elevene). På PC nr 2 chatter læreren med Karoline underveis. 
 • Hvis dere bare har en PC tilgjengelig må dere bruke funksjonen "delt skjerm". Se vedlagt veiledning, det skal være en ganske enkel sak. (Se vedlegg nedenfor: To eller en skjerm?)
 • Inne i Teams: husk å skru av kamera og mute mikrofon, så blir det mindre forsinkelse i chaten;)
 • Viktig at læreren skriver inn navn på klassen i chat´en når dere er koblet på, slik at Karoline ser at dere er klare.
 • Vi anbefaler at forestillingen sees av barna i fellesskap, via større skjerm/lerret og at lyden sendes over gode høyttalere.
 • Dekk for vinduer/mørklegg rommet, så bildet blir så godt som mulig.
 • Forestillingen er interaktiv. Underveis har Karoline spørsmål til elevene, som vi gjerne ønsker svar på i chaten. Læreren samkjører svarene og skriver inn innspill fra elevene i chaten. 
 • Alle elever bør ha tegnesaker og papir tilgjengelig før forestillingen starter. Karoline kommer til å gi barna noen enkle oppgaver underveis.
 • Streamen vil være åpen for påkobling fra 10 minutter før forestillingsstart.
 • Ved tekniske problemer, kontakt Audun Sivertsen, 91382947. audun.sivertsen@vtfk.no

Vedlagt følger et pedagogisk opplegg som klassene kan benytte i undervisningen i forkant/etterkant av forestillingen. Dette er imidlertid ikke noen forutsetning for å ha glede av forestillingen!
Om konserten: 
De aller fleste har i løpet av sin barndom støtt på lyrikeren André Bjerkes barnedikt: Fortellinger om furuklatrende bestemødre, pyramidebyggerne, fru Nitters datter og andre tungebrekkende historier. Vittige og ville leker med alfabetet som byggeklosser, bokstavelig talt. I de samme samlingene finnes også dikt med alvorligere klang; om fuglen Pampistiko Pampibanon, som sørger fordi den ikke finnes, og om fløytisten som blåser så hardt i sin fløyte at tonen nekter å komme ut.I Karoline Krügers teaterkonsert blir publikum både tilhørere og deltagere, gjennom tekst, rytme og sang, der hun blant annet fabulerer rundt spørsmål som: Blir verden til når vi ser på den?Høsten 2018 kom albumet Labyrinter, og sangene dere får høre i denne konserten. Plata ble i 2019 nominert til Spellemannsprisen i kategorien Årets beste barneplate.  

SAGA OSEBERG

Kulturarv, Trinn: 10
For første gang på over tusen år er et vikingskip bygget på samme måte som i vikingtiden, kun ved hjelp av håndkraft og vikingtidens verktøy - Saga Oseberg.

Stiftelsen Nytt Osebergskip vil med denne produksjonen dele sine erfaringer med å bygge et vikingskip, med barn og unge.
Høvedsmannen leder klassen om bord i Saga Oseberg. Om bord er det et vikingmannskap på fire. Elever og lærere får opplæring i vikingtidens roing og vil sørge for fremdriften, ved å være romannskapet. Skipet roes mot Vestfjorden. Ved siden av roopplæringen forteller vi om Oseberg funnet, kvinnene som ble funnet i skipet, livet om bord i vikingtiden, hva skipet kan ha vært brukt til, hvilke reiser skipet kan ha vært med på osv.

Vi lager konkurranser som for eksempel løpe på årene, klatre i riggen, snu skipet på tid med forskjellige lag. Alle om bord er utstyrt med tilpasset og godkjent redningsvest. Sikkerhetsbåt følger skipet.

Utsettes til vår 2021 - Media natura

Visuell kunst, Trinn: 5
Kunst og natur

Uttrykksform
Åpne filter