Tjøme ungdomsskole

Tjøme ungdomsskole

Postadresse: , 3145 Tjøme

Besøksadresse: Viktors vei 2, 3145

Telefon: 33 06 79 40

Kontaktperson: Linn Therese Jensen, 46447428, 40911500, linn.therese.jensen@faerder.kommune.no

Antall produksjoner: 2

  • Alle

Avtrykk og identitet

Visuell kunst, Trinn: 8-9
Hver dag setter vi fra oss tusenvis av avtrykk - fysiske avtrykk i miljøet vårt, og vi etterlater oss psykiske avtrykk hos hverandre. Oftest tenker vi ikke over det.
Denne dagen vil vi fokusere på fingeravtrykket. Det er enkelt for vi har det med oss, alltid. Og det er vakkert.
Ubevisst setter vi dette avtrykket fra oss hele tiden, men denne dagen bruker vi det bevisst i et kunstprosjekt som handler om identitet og tilhørighet.

Vi ser på forstørrelser av fingeravtrykket, og vi ser på bilder av kunst der kunstnere gjennom tidene har brukt tommelen og dennes avtrykk. Til slutt har vi en workshop der vi jobber med trykksverte og egne fingeravtrykk.

SAGA OSEBERG

Kulturarv, Trinn: 10
For første gang på over tusen år er et vikingskip bygget på samme måte som i vikingtiden, kun ved hjelp av håndkraft og vikingtidens verktøy - Saga Oseberg.

Stiftelsen Nytt Osebergskip vil med denne produksjonen dele sine erfaringer med å bygge et vikingskip, med barn og unge.
Høvedsmannen leder klassen om bord i Saga Oseberg. Om bord er det et vikingmannskap på fire. Elever og lærere får opplæring i vikingtidens roing og vil sørge for fremdriften, ved å være romannskapet. Skipet roes mot Vestfjorden. Ved siden av roopplæringen forteller vi om Oseberg funnet, kvinnene som ble funnet i skipet, livet om bord i vikingtiden, hva skipet kan ha vært brukt til, hvilke reiser skipet kan ha vært med på osv.

Vi lager konkurranser som for eksempel løpe på årene, klatre i riggen, snu skipet på tid med forskjellige lag. Alle om bord er utstyrt med tilpasset og godkjent redningsvest. Sikkerhetsbåt følger skipet.
Uttrykksform
Åpne filter