Borgheim ungdomsskole

Borgheim ungdomsskole

Postadresse: Postboks 250, 3163 Nøtterøy

Besøksadresse: Rektorveien 10, 3163

Telefon: 40911500

Kontaktperson: Hanne Irene Pettersen, 40911500 (Fellesnummer til skolene på Nøtterøy), 95082789, hanne.irene.pettersen@faerder.kommune.no

Antall produksjoner: 4

  • Alle

Avtrykk og identitet

Visuell kunst, Trinn: 8-9
Hver dag setter vi fra oss tusenvis av avtrykk - fysiske avtrykk i miljøet vårt, og vi etterlater oss psykiske avtrykk hos hverandre. Oftest tenker vi ikke over det.
Denne dagen vil vi fokusere på fingeravtrykket. Det er enkelt for vi har det med oss, alltid. Og det er vakkert.
Ubevisst setter vi dette avtrykket fra oss hele tiden, men denne dagen bruker vi det bevisst i et kunstprosjekt som handler om identitet og tilhørighet.

Vi ser på forstørrelser av fingeravtrykket, og vi ser på bilder av kunst der kunstnere gjennom tidene har brukt tommelen og dennes avtrykk. Til slutt har vi en workshop der vi jobber med trykksverte og egne fingeravtrykk.

Koristenes ABC- To skritt bak

Musikk, Trinn: 8-10
Koristene Jorunn Hauge og Karianne Kjærnes sto der i Moskva med Alexander Rybak på scenen da han vant Eurovision Song Contest med "Fairytale" i 2009.  De var en viktig del av showet med sine vakre stemmer, nordiske utstråling og blafrende eventyrkjoler.
 
Begge har imidlertid jobbet lenge som korister, to skritt bak stjerner som Carola, Maria Haukaas Mittet, Wenche Myhre, Kurt Nilsen, Morten Harket, og Madcon, for å nevne noen. De jobber rett utenfor fokuset til kameraene, der lyset er litt svakere og glamourfaktoren noe lavere. Allikevel elsker de jobben sin. Hvordan henger dette sammen?
 
"Koristens ABC - to skritt bak" er en humoristisk og musikalsk konsert. Du får et innblikk i koristens viktige støttefunksjon, og de viser hvordan de, som alle andre i arbeidslivet, må tilpasse seg vekslende lederes (les: artisters) stil og målsettinger. Med eksempler viser de hvor forskjellig den samme jobben kan oppleves, alt ettersom det er Sissel Kyrkjebø, Carola eller Bjarne Brøndbo som trenger korist. Med seg på laget har de pianisten Torbjørn Kvamme som er kjent fra blant annet Julemorgen på Nrk, og har jobbet med artister som Madcon, Gabrielle og Tone Damli.
 
Det er uansett ikke sikkert at det er den som får mest oppmerksomhet som har det morsomst på jobben. Jorunn, Karianne og Torbjørn elsker jobben sin, det vil du merke i denne humoristiske og musikalske konserten! I tillegg viser de hvor viktig det er at alle ledd i et team fungerer optimalt for å skape de beste resultatene.
 
Det viktigste er kanskje ikke å få mest oppmerksomhet, men å skape gode resultater sammen.

Avlyst inntil videre - Det angår også deg og besøk på Berg fengsel (V20)

Kulturarv, Trinn: 9

SAGA OSEBERG

Kulturarv, Trinn: 10
For første gang på over tusen år er et vikingskip bygget på samme måte som i vikingtiden, kun ved hjelp av håndkraft og vikingtidens verktøy - Saga Oseberg.

Stiftelsen Nytt Osebergskip vil med denne produksjonen dele sine erfaringer med å bygge et vikingskip, med barn og unge.
Høvedsmannen leder klassen om bord i Saga Oseberg. Om bord er det et vikingmannskap på fire. Elever og lærere får opplæring i vikingtidens roing og vil sørge for fremdriften, ved å være romannskapet. Skipet roes mot Vestfjorden. Ved siden av roopplæringen forteller vi om Oseberg funnet, kvinnene som ble funnet i skipet, livet om bord i vikingtiden, hva skipet kan ha vært brukt til, hvilke reiser skipet kan ha vært med på osv.

Vi lager konkurranser som for eksempel løpe på årene, klatre i riggen, snu skipet på tid med forskjellige lag. Alle om bord er utstyrt med tilpasset og godkjent redningsvest. Sikkerhetsbåt følger skipet.
Uttrykksform
Åpne filter