Føynland skole

Føynland skole

Postadresse: Postboks 250, Borgheim, 3163 Nøtterøy

Besøksadresse: Kalvetangv. 1, 3163

Telefon: 99027732, 40911500 (AMS)

Kontaktperson: Vibeke Warland Soma, 99027732, 40911500 (Fellesnummer grunnskolene), vibeke.warland.soma@faerder.kommune.no

Antall produksjoner: 15

  • Alle

Alexander Løken - Edvard Frosts ekspedisjoner

Litteratur, Trinn: 7

Bak Kaptein Morten [2019/2020]

Film, Trinn: 5
Morten er 10 år og bor hos en slem tante. Faren er kaptein på en båt og nesten aldri hjemme. Morten føler seg ensom og drømmer om å være kaptein på sin egen båt. Han bygger en lekebåt og ved hjelp av en krympemaskin blir han kaptein på sitt eget skip. 
Margrethe og Rory er animatører og har begge vært med på å lage Captain Morten. De vil vise og forklare hvordan en slik film blir til. Filmen er laget hos Nukufilm i Estland, Nord-Europas eldste og største dukkefilmstudio.

Fløytemannen (The Fluteman show)

Musikk, Trinn: 1-7
Hvem skulle tro at ordene "musikalsk geni" og "blokkfløyte" kan høre hjemme i samme setning? Fløytemann Gabor Vosteen spiller på et av de enkleste musikkinstrumentene - blokkfløyten - men med ferdigheter som vil gi deg hakeslipp. Han vil servere et forrykende enmannsshow med musikk som strekker seg fra Bach, Mozart og Paganini til 2000-tallet. Vær forberedt på å se en mester i arbeid, samtidig som du ler sokkene av deg!

LABYRINTER - André Bjerkes dikt møter Karoline Krügers musikk

Musikk, Trinn: 1-7
De aller fleste har i løpet av sin barndom støtt på lyrikeren André Bjerkes barnedikt: Fortellinger om furuklatrende bestemødre, pyramidebyggerne, fru Nitters datter og andre tungebrekkende historier. Vittige og ville leker med alfabetet som byggeklosser, bokstavelig talt. I de samme samlingene finnes også dikt med alvorligere klang; om fuglen Pampistiko Pampibanon, som sørger fordi den ikke finnes, og om fløytisten som blåser så hardt i sin fløyte at tonen nekter å komme ut.
I Karoline Krügers teaterkonsert blir publikum både tilhørere og deltagere, gjennom tekst, rytme og sang, der hun blant annet fabulerer rundt spørsmål som: Blir verden til når vi ser på den?
Høsten 2018 kom albumet Labyrinter, og sangene dere får høre i denne konserten. Plata ble i 2019 nominert til Spellemannsprisen i kategorien Årets beste barneplate.  

Tractor Circus (Tractor Circus Project)

Scenekunst, Trinn: 1-7
Tractor Circus Project består av fire artister: tre sirkusartister som utfolder seg innen forskjellige sirkusdisipliner, og en musiker med et hjerte av punk, men med en sterk forbindelse til svensk visesangtradisjon. 
Med en teleskoptruck og to gamle varebiler skaper de sin mobile scene. De bor i sine vans og er ofte på reisefot. Tractor Circus' forestilling viser både utfordringene og gledene et omreisende liv kan by på. Det ‘frie livet’ skildres gjennom tekster, sang, humor og akrobatikk. Publikum får ta del i en annerledes hverdag der nære relasjoner, ulike drømmer og behov står i fokus. Tractor Circus ønsker å bringe de små, intime forestillinger ut til distriktene. 

Vikinggården på Borre

Kulturarv, Trinn: 6
En dag på Midgard vikingsenter er en opplevelsesrik dag. På det aristokratiske maktsenteret Borre vil elever og lærere oppleve livet på jernaldergården gjennom håndverk, gravskikker, arkeologiske metoder og rollespill.
Dagen starter med en felles velkomst og inneholder fire poster. Alle gruppene er innom de fire postene. På forhånd må klassen være delt inn i to hovedgrupper, samt seks grupper. Ankomst på Midgard må være senest kl. 09.15. Avreise fra Midgard skjer tidligst kl 13.10. 
Til informasjon så vil ikke Gildehallen brukes under DKS-prosjektet på MIdgard i år, grunnet filminnspilling av TV-serien Vikingane.

Feil er bra! (Det Andre Teateret)

Scenekunst, Trinn: 6
Feil er bra! er et verksted i improvisasjon og historiefortelling, og som navnet tilsier oppfordres elevene til å feile masse – med et smil om munnen!

Første møte med Tønsberg og Færder bibliotek (Høst 19)

Litteratur, Trinn: 3

Kulturvertkurs for barnetrinnet

Annet, Trinn: 1-7
Velkommen til kulturvertkurs for barnetrinnet!Denne dagen vil vi ha fokus på hva en god kulturvert bør kunne for at elevene ved skolen skal få mest mulig ut av besøk i Den kulturelle skolesekken, at besøkende til skolen skal føle seg velkomne og at skolen skal ha flinke kulturverter/arrangører til egne arrangementer.Kurset vil bl.a. inneholde:Presentasjon av Den kulturelle skolesekken.Skolens oppgaver.Praktiske oppgaver for elevene.Erfaringsdeling/inspirasjon og informasjon for kulturkontaktene/lærerne.Hver deltaker vil etter endt kurs motta et arrangørpass og en t-skjorte som bekreftelse på at man har gjennomført kurset. Det er viktig at kulturkontakt/lærer deltar aktivt sammen med elevene.Det blir servert frukt, lunsj og drikke. Gi beskjed ved påmelding om matallergier e.t.c. Husk navn på deltagerne ved påmeldingen.Kursholder:     Vigdis MartinMålgruppe:    Kulturverter/elever og kulturkontakter/lærere.Hvor/Når:       Torsdag 5. september 2019 kl. 09:45 – 12:15 på Nøtterøy Kulturhus.Påmelding innen fredag 30. september til vigdis.tromborg.martin@faerder.kommune.no 

LUX - tro og hellighet i middelalderen

Kulturarv, Trinn: 7
Utstilling «LUX- tro og hellighet i middelalderen» på Slottsfjellsmuseet handler om overgangen fra hedendom til kristendom i Norge. Vi ser på de store forandringene som skjedde i løpet av middelalderen fortalt gjennom flotte objekter fra inn og utland.Hvordan skjedde overgangen?Gjennom kriger og store slag, gjennom tvang og med lovord om et bedre liv, innførte konger den nye religionen. Etter slaget på Stiklestad i 1030 regner vi Norge som et kristent land, og en del av den europeiske kristne kulturen.I den gamle hedendommen hvor ære og ætt var styrende gjennom hevn, kom kristendommen med Jesus og muligheten for tilgivelse.I middelalderen var forventet levealder ca. 30-40 år. Med kristendommen kom håpet om et nytt liv i en ny dimensjon: Himmelen. Kristendommen sier at livet på jorden kun er en forgård hvor mennesket selv kan påvirke det neste livet, gjennom sine handlinger.Kirken med sitt presteskap innførte nye religiøse praksiser for alle. Vi fikk en religion basert på skrift. Latinsk språk var religionens fellesnevner og i alle land lød ordene likt.Sporene etter dette paradigmeskiftet for mer enn 1000 år siden preger hverdagen vår i hele den vestlige verden. Vestlig kultur og verdigrunnlag er farget av kristendommens innhold,slik vi møter det i musikk, bilder, arkitektur og enkeltgjenstander som vi omgir oss med til hverdag og fest.

Media natura

Visuell kunst, Trinn: 5
Kunst og natur

Metafysica - besøk på Haugar Vestfold kunstmuseum

Visuell kunst, Trinn: 1
Omvisning med workshop

Petra og ulven - Marinemusikken og Kattas figurteaterensemble

Annet, Trinn: 2
Petra og ulvener et samarbeidsprosjekt mellom Kattas Figurteater i Tønsberg og Marinemusikken i Horten. Her får publikum i pose og sekk – konsert og dukketeater. Sergej Prokofievs verdenskjente musikkverk Peter og ulven har fått en kvinnelig heltinne i figur- og skuespiller Madeleine Barosen Herholdt. Hun spiller alle dyrene, dels med figurer, dels med egen kropp, for Petra er ei jente som bærer alle disse mulighetene i seg. Men muligheten er rundt henne også i form av musikk og musikere. Publikum skal heller ikke glemmes, de er barn som den ensomme Petra så gjerne skulle leke med, hvis hun tør...

Vis meg din skog

Scenekunst, Trinn: 3
VIS MEG DIN SKOG        Bor det dyr i skogen du pleier å leke i? Hvordan vet du det? Har du sett dem? Hørt dem? Fortell meg, så skal jeg fortelle dere historier om dyr, mennesker og natur. Inni skogen bor det nemlig enorme skapninger som kan bli flere hundre år, til og med tusen. Men det bor også bittesmå vesener som vi nesten ikke kan se med våre øyne, men som er livsviktige for oss. Vi skal møte dem alle.Naturen har en egen stemme som aldri slutter å snakke, hvert eneste vesen har sin egen historie å fortelle - om det er et skjelvende blad eller en vandrende maur. Vi trenger ikke å reise langt for å få fine naturopplevelser og en fornemmelse av skogens fantastiske mangfold. Eventyret er aldri langt unna.

Workshop Tractor Circus

Annet, Trinn: 4
Workshop i bevegelse og akrobatikk på bakken. Vi ønsker å skape bevissthet om egen kropp og bevegelse gjennom lek, fysisk samarbeid og forundring. Vi legger opp til samarbeidsøvelser som innebærer å klatre på hverandre og skape menneskelige pyramider, koordinasjonsøvelser, akrobatikk, dans og andre leker som kan utfordre elevene.

Uttrykksform
Åpne filter