Melsom videregående skole

Melsom videregående skole

Postadresse: ,

Besøksadresse: Melsomvikveien 180, 3159 Melsom

Telefon: 33 36 39 00

Kontaktperson: Rune Strømsted, 95768517, runes@vfk.no

Antall produksjoner: 4

  • Alle

Filmvalg 2019-2020 Eighth Grade

Film, Trinn: VG1-VG3
Å være en tenåring i 2018 er den samme opplevelsen som den alltid har vært – men samtidig helt annerledes. For tretten år gamle Kayla innebærer det å være uløselig knyttet til mobiltelefonen, å fordøye verden gjennom sosiale medier, mens hun prøver å overleve ungdomstidens overveldende utfordringer.Denne presise skildringen av en moderne ungdomstid burde være smertelig gjenkjennelig for både nåværende og tidligere tenåringer. Kayla må, slik vi alle har vært nødt til, forsøke å finne sin plass i verden, være kulere og unngå ydmykelse, og EIGHTH GRADE skildrer denne reisen med stor varme og innsikt.Fra Filmpolitiets anmeldelse:Filmskaperen krydrer elendigheten med humor som tar brodden av mye av det vonde. Kayla er så keitete at man av og til må le, men man ler aldri av henne. Vi ler med henne fordi de fleste på ett eller annet tidspunkt i livet har kjent på noe av det hun føler.Filmen har også et par biroller som fungerer som lyspunkt i Kaylas angst. For eksempel den veslevoksne og nerdete Gabe, glitrende spilt av Jake Ryan. Han er den forfriskende rare fyren som trives med seg selv. Som på et vis er filmskaperens talerør, som forteller oss at man kan være lykkelig selv om man ikke passer inn i det snevre formatet for hva som er kult og populært.For dette er ikke den velkjente historien om den nerdete tenåringsjenta som ble kul. “Eighth Grade” er mer ærlig enn som så.Filmen er Bo Burnhams kjærlighetsbrev til unge som er annerledes. Det er en håpefull film som forteller oss at nei, du blir kanskje aldri den mest populære jenta i klassen, men det er helt greit.Filmvising og ettersnakk produseres av Lars Ole Kristiansen. 
Lars Ole Kristiansen (f. 1986) er kritiker og redaktør for Montages. Han har en mastergrad i filmvitenskap fra Høgskolen i Innlandet, der han også underviser. Styremedlem i Norsk Filmkritikerlag.​​​​​​​

Litteraturvalg 2019- 2020: Den yngre Edda - Liv Gulbrandsen

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
Favoritt i reprise!
Den yngre Edda, skrevet av Snorre Sturlason omkring år 1220, er en hovedkilde til kunnskap om norrøn mytologi og skaldskap. Her finner vi en samlet fremstilling av den Norrøne gudelæren, med mesterlige gjenfortellinger av de gamle mytene, slik som Tors fiske og Balders død. Liv Gulbrandsen har svettet og studert guder og kjenninger, og tar oss nå på en forrykende reise fra urtiden via Ragnarok til livet i Åsgård.For vikingfylket Vestfold er dette en strålende mulighet å bli kjent med vår aller eldste litteratur, på en måte den aldri har blitt fremstilt før!

Musikkvalg 2019-2020: INDIGO ENGLEHÅR

Musikk, Trinn: VG1-VG3

«Indigo Englehår»
«Du er på festen før bygården skal rives, alle snakker i kjeften på deg. Alt er revet, alle danser, du synger og hyler og kliner og elsker og hater. Foreldrene dine skal skilles, du vet ikke hvem du er, du er gravid, du er kåt, mora di skal dø og verden går under i slow motion og alle driter i livet ditt. Hva faen skal du gjøre med det?
«Indigo Englehår» er som å bli dratt inn i en Spotify-liste. En musikal som blander teater, konsert, poesi og lys, fordi vi lever intenst akkurat nå og alle snart skal dø.»
Fredrik Høyer er Norges fremste slampoet og en av de mest lovende dramatikerne på lenge. Med flere suksesser både nasjonalt og internasjonalt er han også en av Drammens fremste kultureksporter. Peter Michelsen er kjent som gitarist i Donkeyboy og frontfigur for Norsk Lydstudio i Mjøndalen. Sammen med regissør og teatersjef ved Brageteatret Nils Petter Mørland har de utviklet en helt ny musikkteaterforestilling som turnerer høsten 2019.
Tekst: Fredrik HøyerMusikk: Peter MichelsenRegi: Nils Petter MørlandScenografi: Katja Ebbel Fredriksen
Skuespillere: Veslemøy Mørkrid, Fabian Christensen, Ina Svenningdal, Mimmi Tamba og Ingrid Dissen
Varighet ca 80 min. uten pause.
Publikumsbegrensning 150 stk.
•Forestillinger 13.-14.november 2019 i Bølgen kulturhus

Scenekunstvalg 2019 - 2020 Don't kill your darlings (Det Andre teatret)

Scenekunst, Trinn: VG1-VG3
SHIM sliter etter å ha mistet sin sjelevenn i en merkelig bringebærdrops-ulykke. Nå bor SHIM i den gamle leiligheten, lytter til naboene og tar opp historier om livet deres.
Forestillingen er et sett med leker og historier laget av SHIM for å avverge den smertefulle virkeligheten der hun er forlatt alene. Ensemblemedlem ved Det Andre Teatret og skuespiller Ingvild Haugstad vever historier der fantasi og virkelighet blander seg sammen, og lar publikum selv finne ut hva som er sant og hva som er drømt.Showet er både morsomt og absurd, poetisk og trist, laget av en leken skuespiller som fjerner avstand mellom sal og scene. Det er en forestilling som fremhever Det Andre Teatrets stil og kjennetegn, med omforming, nær historiefortelling fortalt i dialog med publikum og lek med teatrale virkemidler.
Forestillingen er utviklet gjennom improvisasjon, i et samarbeid mellom Ingvild Haugstad Gundersen og lyd- og lysdesigner Henrik Stoltz Vernegg. Uttrykksform
Åpne filter