Tilbake
Siri Natvik
Madeleine Mortensen Karlstrøm
Elisabeth Almo
Skriv ut

Valgmulighet - Tilrettelagt 2020 - 2021: PIXILASJON

DRA MEG BAKLENGS INN I FUGLEKASSA!
Ja, det er faktisk mulig – på film! Gjennom animasjonsteknikken pixillasjon kan vi få få mennesker til å gå rett gjennom vegger, fly i luften, forsvinne ned i gulvet og gjøre alle mulige urealistiske ting. I løpet av skoledagen lager elevene en overraskende og komisk animasjonsfilm.

Alle kan delta på verkstedet!

Verkstedet gjennomføres av Mats Grorud. Han er utdannet animatør og har erfaring med å tilrettelegge animasjonsverksted for elever med spesielle behov.

Lærerveiledning

FILM ER GØY

I løpet av dagen lager elevene en overraskende og komisk animasjonsfilm, og det er altså elevene selv som spiller hovedrollene. Gjennom lek og egne forslag lager de sin lille historie om de underligste ting.

Målet med dagen er å gi elevene en morsom filmopplevelse som også kan inspirere noen til å ville lage mer film, og i alle fall bli nysgjerrige på filmmediet.

PRAKTISK GJENNOMFØRING OG FORBEREDELSE
Mats jobber med én liten gruppe av gangen på eget rom (2–4 elever). Mats lager en plan for dette sammen med skolen. 

Når elevene ikke er inne hos Mats, kan de ha annen undervisning. Dagen avsluttes med en felles visning av alle filmene. Mats tar max 5 grupper pr dag. Verkstedet varer max 2,5 time.

Det er nødvendig at skolen vurderer antall lærere som skal være til stede sammen med sine elever. Hovedansvarlig lærer og filmskaper må ha tett dialog i forkant med hensyn til elevenes sammensetning og ulike behov, samt fordeling av pauser og konkrete oppgaver.

Mats sender filmene som elevene lager på mail til skolen rett i etterkant- eller overfører direkte på skolen om de har ipader.  

Det er fint om skolen har klargjort en projektor med lerret/lys vegg og høyttalere slik at det er mulig å vise pixillasjonsfilmen i stort format på slutten av dagen.

God opplevelse!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Mats Grorud og DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Animatør Mats Grorud (1976) har animasjonsutdanning fra Danmark, Volda og Kina. Han har holdt animasjonskurs for barn, ungdom og ungdomsarbeidere i forskjellige sammenhenger: Ungdom mot Narkotika, flere kursserier i palestinske flyktningeleire i Libanon, og mange kurs i regi av Dks Akershus, alene og sammen med andre animatører.

Mats har laget dokumentarfilm og animasjonsfilm (deriblant mye pixillasjon), og jobbet som animatør på kortfilmen “Asylsøkere” av Kaja W. Polmar, og Pjotr Sapegins helaftens animasjonsfilm ”Nå skal du høre” . Mats har fått internasjonal oppmerksomhet for sine animasjonsfilmer "Min bestemor Bejing" (2008) og "Julenilssen" (2010). I 2018 kinodebuterte han med den animasjonsfilmen "Tårnet".