Vestfold fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2163, 3103 TØNSBERG
Besøksadresse: Svend Foynsgt. 9, 3126 Tønsberg
Telefon: 924 57 604, 909 19 432 • kontakt: Anna B Jørgensen (ansvarlig grunnskolen)/ Torill Sjømæling (ansvarlig videregående skole)
• Nettsted: http://vestfold.ksys.no
James Bond - GoldenEye
Produksjonsliste
Program

James Bond - GoldenEye

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

«James Bond: GoldenEye» en forestilling produsert av teaterkompaniet Feil Teater.

I en forestilling fullspekket av humor og parodiske karakterer møter vi først spionen James Bond. Forestillingen er laget i stilen tegneserieteater - en leken og actionfylt uttrykksform som harselerer med filmens verden.

«James Bond: GoldenEye» er en scenisk adapsjon av den ikoniske filmen med samme navn. Forestillingen er laget i stilen tegneserieteater, en leken og actionfylt uttrykksform som harselerer med filmens verden. Dette er en forestilling fullspekket av humor, parodiske karakterer og kjente referanser. De fem skuespillerne har ikke med seg noen kostymer eller kulisser på scenen - alt fra motorsykler til pinballmaskiner levendegjøres kun via aktørenes kropper. Og når de i tillegg skal spille ut en to timer lang film på bare 20 minutter blir det klart at dette er en forestilling med et forrykende tempo.


Lærerveiledning

Det er viktig at lærerne er tilstede både under forestillingen og workshopen. I etterkant av besøket kan elevene reflektere fritt rundt hva de har sett og opplevd via http://www.mittiris.com/reflekter/ hvis de ønsker det.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Feil Teater er et teaterkompani bestående av 14 skuespillere fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. I 2016 var Feil Teater på turné med sin egenproduserte forestilling «Første Feil». Høsten 2016 spilte de forestillingen “Tilfellene” som gjestespill på Det Norske Teatret. Samme forestilling ble spilt på turné i samarbeid med Røde Kors i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Sommeren 2017 turnerte Feil Teater med forestillingen “Rinnanbanden”, regissert av Kjell Moberg (Kunstnerisk leder i New International Encounter).
Kompaniet har tidligere vært på turné med Den Kulturelle Skolesekken med forestillingene “James Bond: GoldenEye” og “Alice i Eventyrland” i Nord-Trøndelag. I skoleåret 2017/18 skal kompaniet på flere turneer med både gamle og nye produksjoner.


Medvirkende

 • Mathias Augestad Ambjør (Skuespiller)
 • Julia Küster (Skuespiller)
 • Vilde Johannessen (Skuespiller)
 • Lars Halvor Andreassen (Skuespiller)
 • Eigil Solberg Smørås (Skuespiller)
 • Thomas Gallagher (Tekniker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

James Bond_GodenEYE_Feil Teater.jpg
Scenekunst / Teater
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Julia Küster, e-post julia9461@hotmail.com Mobil: 91581038
Programlengde
20
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Workshop
I etterkant av forestillingen vil aktørene holde en workshop med elevene. De får et innblikk i hva tegneserieteater er, og ved å lære noen av verktøyene blir de kjent med nye innganger til å bruke egen kreativitet. Enkle oppvarmingsøvelser og arbeid i mindre grupper skaper en trygg atmosfære for  elevene og lærerne, og ingen skal oppleve prestasjonspress.
Workshopen åpner opp et frirom der de ser at det ikke kreves andre ressurser enn menneskene i rommet for å skape noe sammen.
Tid: 90 minutter
Antall: 60 elever
Sted: gymsal eller et lignende stort rom
Oppriggingstid
40 min.
Nedriggingstid
20 min.
Scene
6 X &
Må blendes
Ja
Merknad
Medvikrende på turneen: 6 personer
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune
Medvirkende
 • Mathias Augestad Ambjør (Skuespiller)
 • Julia Küster (Skuespiller)
 • Vilde Johannessen (Skuespiller)
 • Lars Halvor Andreassen (Skuespiller)
 • Eigil Solberg Smørås (Skuespiller)
 • Thomas Gallagher (Tekniker)