Vestfold fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2163, 3103 TØNSBERG
Besøksadresse: Svend Foynsgt. 9, 3126 Tønsberg
Telefon: 924 57 604, 909 19 432 • kontakt: Anna B Jørgensen (ansvarlig grunnskolen)/ Torill Sjømæling (ansvarlig videregående skole)
• Nettsted: http://vestfold.ksys.no
Scenekunst 2017/18: Feil Teater (Feil Teater )
Produksjonsliste
Program

Scenekunst 2017/18: Feil Teater (Feil Teater )

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

«James Bond» og «Rett under nesa på oss» er to forestillinger produsert av teaterkompaniet Feil Teater.

I en forestilling fullspekket av humor og parodiske karakterer møter vi først spionen James Bond. Forestillingen er laget i stilen tegneserieteater - en leken og actionfylt uttrykksform som harselerer med filmens verden. Deretter tas publikum med til en rolig forstad, der et ektepar plutselig har blitt sentrum for en dramatisk politietterforskning.

«James Bond» er en scenisk adapsjon av de ikoniske filmene med samme navn. Forestillingen er laget i stilen tegneserieteater - en leken og actionfylt uttrykksform som harselerer med filmens verden. Dette er en forestilling fullspekket av humor, parodiske karakterer og kjente referanser. De fem skuespillerne har ikke med seg noen kostymer eller kulisser på scenen - alt fra motorsykler til pinballmaskiner levendegjøres kun via aktørenes kropper. Og når de i tillegg skal spille ut en to timer lang film på bare 20 minutter blir det klart at dette er en forestilling med et forrykende tempo.


I «Rett under nesa på oss» møter vi ekteparet Herman og Viktoria Kakk som lever et tilsynelatende bekymringsfritt liv. Men når Herman en dag helt uventet annonserer at han vil skilles fra kona, snus hele Viktorias verden på hodet, og hun blir plutselig sentrum for en dramatisk politietterforskning. Forestillingen spilles i stilen objektteater – en leken og humoristisk stil preget av enkle, men effektfulle virkemidler. Scenen er strippet for scenografi - alle scenebildene lages med skuespillernes egne kropper. I tillegg bidrar enkle objekter til å utfordre publikums fantasi. En tallerken kan plutselig bli til en bestefarsklokke og et brilleetui kan bli til en pistol. «Rett under nesa på oss» er et engasjerende drama som balanserer hårfint mellom latter og mørke hemmeligheter.

I etterkant av forestillingen vil aktørene holde en workshop med elevene.(Der hvor skolen har bestilt dette) De får et innblikk i hva objekt- og tegneserieteater er, og ved å lære noen av verktøyene blir de kjent med nye innganger til å bruke egen kreativitet. Enkle oppvarmingsøvelser og arbeid i mindre grupper skaper en trygg atmosfære der elevene ikke skal oppleve prestasjonspress. Workshopen åpner opp et frirom der de ser at det ikke kreves andre ressurser enn menneskene i rommet for å skape noe sammen.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Feil Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Feil Teater er et teaterkompani bestående av 14 nyutdannede skuespillere fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. I 2016 var Feil Teater på sommerturné med sin egenproduserte forestilling «Første Feil». Høsten 2016 spilte de forestillingen ”Tilfellene” som gjestespill på Det Norske Teateret. Samme forestillingen ble spilt på turné i samarbeid med “Røde Kors” i forbindelse med “Verdensdagen for psykisk helse”. Sommeren 2017 turnerte Feil Teater med forestillingen ”Rinnanbanden” med regissør Kjell Moberg (Kunstnerisk leder i Scenekunst Østfold og NIE)

Kompaniet har tidligere vært på turné med Den Kulturelle Skolesekken med forestillingene ”James Bond” og ”Alice i Eventyrland” i Nord-Trøndelag. I skoleåret 2017/18 skal kompaniet på flere turneer med både gamle og nye produksjoner.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Feil teater.png
Feil teater.png
Scenekunst
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Julia Küster
e-post: julia9461@hotmail.com
mobil: 91581038
6 utøvere.
Programlengde
40 minutter (+ workshop 90 minutter)
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Spilleareal 6x6 meter og plass til 150 publikum. Eget teknisk utstyr.
Workshop
I etterkant av forestilling kan vi holde en 90 minutters workshop i tegneserieteater om det ønskes.
Bærehjelp
Nei
Oppriggingstid
40 min.
Nedriggingstid
20 min.
Merknad
Vi ønsker at lærerne skal være tilstede både under forestillingen og workshopen. I etterkant av besøket kan elevene reflektere fritt rundt hva de har sett og opplevd via http://www.mittiris.com/ hvis de ønsker det.


Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune