Vestfold fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2163, 3103 TØNSBERG
Besøksadresse: Svend Foynsgt. 9, 3126 Tønsberg
Telefon: 924 57 604, 909 19 432 • kontakt: Anna B Jørgensen (ansvarlig grunnskolen)/ Torill Sjømæling (ansvarlig videregående skole)
• Nettsted: http://vestfold.ksys.no
Kulturarv 2017/ 2018: Midgardsblot
Produksjonsliste
Program

Kulturarv 2017/ 2018: Midgardsblot

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Vi ønsker skoleungdom fra Vestfold hjertelig velkommen til Midgardsblot DKS 2017.

Midgardsblot har vokst frem som en unik festival i krysningen mellom metalmusikk og autentiske historiske og kulturelle opplevelser, og har vakt stor interesse og entusiasme fra hele verden.

På Midgardsblot DKS skal elevene gjennom et allsidig og aktivt program som gir dem innblikk i vikingtidshistorie- og kultur, norsk metalhistorie, og hvordan det er å drive en festival. De får også se filmen Ragnarók, og møte mannen som står bak filmen.

Ragnarok er et filmprosjekt som forteller historien om Liv og Livtrase, de to menneskene som overlever Ragnarok, og hvordan de overlever. Og hva det krever av de som er med og kjemper for deres trygghet, og det båndet som knytter oss mennesker sammen. Og om vissheten at vi er del av noe større enn oss selv, og at vi instinktivt vet at vi må kjempe for det.

Regissør, manusforfatter og medprodusent Ole Fredrik Wannebo kommer til festivalen og presenterer filmen for elevene.

Verkstedet

På verkstedet får elevene drive med forskjellig hobbyaktiviteter, og lærer å skrive runer. Her kan de sitte og slappe av og pusle med dette. Dette blir et fint avbrekk, siden det øvrige programmet innebærer mye lytting.

Omvisning på festivalområdet

På en omvisning på festivalområdet får elevene vite hva som må til for å lage festival. Hvor mange folk trengs, hvor lang tid tar det å rigge, hvor mange band og scener er det, hvordan er det backstage, hvilke praktiske ting må ordnes før, under og etter en festival, og hvordan bruker festivalen vikingtidens historie og visuelle virkemidler for å skape god stemning på festivalen?

Metalens historie - Fortellende DJ med riffmester

I løpet av en halv time får elevene høre litt om metalens historie. Det spilles utdrag fra noen låter, og en egen riffmester illustrerer noen typiske riff for de ulike sjangrene. Så fortelles det litt om det musikalske og uttrykksmessige spennet i årets line up på Midgardsblot.  Metal vokser i dag fram som det nye «world music», og i lys av dette er Midgardsblot en festival som treffer en tendens i tida.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Praktisk informasjon opplegg Vi kan ta imot 2 puljer med 180 elever i hver pulje på torsdag 09.00 – 15.00, og én pulje med 180 elever fredag 09.00 – 12.00Hver pulje deles opp i tre grupper, som rullerer mellom aktivitetene verksted, Ragnarók, og omvisning på festivalområdet. Deretter samles hele puljen og får en gjennomgang av metalens historie, akkompagnert og illustrert av en DJ og en metalgitarist.

Multimedia og vedlegg

Bilder

midgardsblot.jpg
Foto: http://teamrock.com/news/2015-07-30/metal-and-viking-culture-combine-for-norway-s-midgardsblot-festival
Midgardsblot_front.jpg
Kulturarv
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Programlengde
3 timer
Maks publikumsantall
60
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune